Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Χημικά-Σκουριές-Αιγιαλοί


Πάει πολύς καιρός, τόσο πολύς που φοβάμαι πως πολλοί το συνηθήσαμε, που περνάνε απίστευτα μέτρα και νόμοι με μια κυβερνητική ή απλώς υπουργική απόφαση χωρίς καν να ενημερωθεί το κοινοβούλιο, πόσω μάλλον να ψηφίσει και να αποφασίσει. Η ζωή μας ολόκληρη και των παιδιών μας και των παιδιών τους και των εγγονών τους, "ρυθμίζεται" από μια κυβέρνηση που η μόνη υποχρέωση που "αισθάνεται" είναι να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της προς τα πραγματικά αφεντικά της που πάντως επ' ουδενί θεωρεί ότι είναι ο ελληνικός λαός. Η κατ' επίφαση "Δημοκρατία" βιώνεται καθημερινά από όλο και περισσότερους πολίτες οι οποίοι συχνά αντιδρούν μαζοχιστικά και καρτερικά, τόσο πολύ που θα έλεγε κανείς ότι αποδέχονται τη μοίρα τους ωσάν να προέρχονταν εξ ουρανού !
 
Φοβάμαι πως οι λέξεις "Χημικά-Σκουριές-Αιγιαλοί ", μόνο ως λέξεις είναι κατανοητές και καθόλου ως έννοιες που κουβαλούν όλο τον αυταρχισμό των κυβερνώντων και την καταστροφή του τόπου μας. Μου είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσω διαφορετικά διότι μόλις που κατορθώσαμε να "γεμίσουμε" την μισή (!) Πλατεία Συντάγματος στην συγκέντρωση καταγγελίας και διαμαρτυρίας εναντίον των εγγλημάτων του περιβάλλοντος που συντελούνται τη στιγμή αυτή !

 
Νότια της Κρήτης (σε "διεθνή ύδατα μας λέει η Καθημερινή και ο Σκάι,χωρίς να ντρέπονται οι "οικολόγοι" του κώλου), καταστρέφουν με υδρόλυση τα χημικά της Συρίας χωρίς να έχει προσδιοριστεί επακριβώς η πιθανότητα ατυχήματος και πρακτικά αδιαφορώντας γιαυτό όχι μόνο οι Αμερικάνοι αλλά και η "κυρίαρχη" ελληνική κυβέρνηση με προεξάρχοντα τον αδηφάγο υπ. Εξωτερικών, Βενιζέλο.

 
Στις Σκουριές της Χαλκιδικής, καταστρέφουν το σπανιότατο αρχέγονο δάσος, μολύνουν αφόρητα τον υδροφόρο ορίζοντα και χαρακτηρίζουν "τρομοκράτες" τους πολίτες, τους κατοίκους που τολμούν να αντιδρούν..

 
Παραδίδουν χωρίς την παραμικρή τσίπα τις παραλίες και τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Για να γίνουν δε περισσότερο ελκυστικά τα "φιλέττα" στους "επενδυτές", τους παρέχουν απόλυτη ελευθερία να τα διαχειριστούν όπως τους βολεύει.

Πότε θα ξυπνήσει ο "κοσμάκης" ; Πότε θα τους πάρουμε με τις πέτρες; Πότε; Μήπως ποτέ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου