Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Νοσταλγία και μνήμες....

   Λεωφορείο SKANIA και τρόλεϊ FIAT στην Πανεπιστημίου, σήμερα !!!
Κάποιοι είχαν μιά καλή ιδέα να μας γυρίσουν μερικές δεκαετίες πίσω και να φέρουν στην Πανεπιστημίου δυό μέσα μεταφοράς από αυτά που εμείς οι πάνω-κάτω πενηντάρηδες σήμερα, χρησιμοποιούσαμε κάποτε !
Δύο πολύ καλά ανακατασκευασμένα οχήματα που γιά μένα τουλάχιστον ήταν μεγάλη έκπληξη η ύπαρξη τους διότι οτιδήποτε τεχνολογικό στην Ελλάδα και οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από παρόμοια θέματα είναι σχεδόν ταμπού για τις κρατικές υπηρεσίες και φορείς.
Μήπως πρόκειται γιά ιδιωτική πρωτοβουλία ;
Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε..
Ο κόσμος πάντως και ιδίως οι μεγαλύτεροι, ήταν ενθουσιαμένοι και ο καθένας είχε να διηγηθεί ένα περιστατικό. Ένας ηλικιωμένος κύριος, βλέποντας τις πινακίδες "Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν" και "Απαγορεύεται το καπνίζειν", μου λέει : Κάποτε, υπήρχε και ταμπέλλα που έλεγε "Απαγορεύεται το πτύειν" !!!


1 σχόλιο:

  1. Παναρχαιες γονιδιακες μνημες και νοστιμα αλγη.Απολλων και Διονυσος πηγαινοερχονται εναλλασομενοι και τιμωμενοι απο τους μυστες.Οι τσελιγκαδες γιορταζουν πιο απλα, τ αη Γιωργη που
    ανηφοριζουν στα βουνα και τ αη Δημητρη που επιστρεφουν.Τα αιγοπροβατα γιορταζουν τη μερα των δωρεαν μετακινησεων, και την μερα των μη μετακινησεων στο μαντρι χωρις πολλες πολλες εγκεφαλικες συναψεις.
    Φετος βλεπω οτι απλα μπογιατισαν παλια αξεσουαρ της
    στανης...πανε τα μεγαλεια με την Ντορα να πιλοταρει τα νεα σκουπιδιαρικα,και τον Αβραμοπουλο με κιτρινο κρανος να επιθεωρει τα λαγουμια του μετρο.... δηστυχως η αποθηκη ειναι τοσο αδεια απο σανο που τα λιγα τσουβαλια φυραμα σε μια γωνια δεν θα μπορεσουν να αποροφησουν τον αντιλαλο της σιωπης των αμνων...ΜΠΕΕΕΕ ΜΠεεε Μπεεε μπεεε εεεε εεε εε ε!!!
    Καλο χειμωνα να χουμε.
    Junior

    ΑπάντησηΔιαγραφή