Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι.

Θα μετεξελιχθεί άραγε η αγανάκτηση σε κάτι άλλο; Θα διαψευστούν οι κασσάνδρες που μπροστά το βλέπουν σαν κάτι "συμπαθητικό" και "κατανοητό" και από πίσω το θάβουν σαν "απολίτικο";
Θα δείξει... 

























9 σχόλια:

  1. Η κοσμοσυρροή καλά κρατεί. Μα αυτή είναι και δική μου απορία, κατά πόσο ένα εκ συναισθηματισμών ορμώμενο κίνημα με αποποίηση θεωρητικών υποβάθρων και επιμονή στο να μην έχει αντιπροτάσεις μπορεί να ωριμάσει σε κάτι το οποίο να μπορεί, εν τέλει, να απειλήσει, ελλείψει "καλύτερης" ή, έστω, πιο εύηχης λέξης.
    Εντούτοις, θεωρώ σαφώς θετική την μάζωξη αυτή, τάσσομαι κι εγώ με τη γνωστή φράση που θέλει τις συνειδήσεις να φτιάχνονται (και) στο δρόμο- και η λαϊκή συνέλευση που διοργανώνεται κάθε βράδυ είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
    Ωραίο το ρεπορτάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση είναι "όχι" Μιχάλη.
    Και δεν ξέρεις πόσο πολύ θα ήθελα να διαψευστώ. Αλλά... δεν γίνεται έτσι. Μην με ρωτήσεις φυσικά πώς γίνεται...

    Κατά τα άλλα, όπως θα λέγαμε κάποτε, με κάλυψε η Σελήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εποχή προσφέρεται για αυτοσχεδιασμούς. Ειδικα όταν ολα τα άλλα έχουν πρακτικά αποτύχει, το θέμα είναι να υπάρξει αρκετός χρόνος.

    (ωραίες Μιχάλη την πρωτη την ζηλεύω! αλλα αυτο το 3200 ισως ήταν λίγο υπερβολή ;)

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίνημα χωρίς ιδεολογία και στόχους είναι καταδικασμένο.
    Μην ξεχνάμε οτι τους προμοτάρουν αβέρτα τα ΜΜΕ, που άλλοτε όταν έκλειναν οι δρόμοι από διαδηλωτές ωρυόντουσαν!

    Tα πρόσφατα “κίνηματα πλατείας”, παλιότερα οι “πορτοκαλί επαναστάσεις” κλπ, παντού και πάντα έκρυβαν κατιτίς υποβολιμαίο πίσω τους έντεχνα κρυμμένο. Ένα γρήγορο ψάξιμο στο net για το τι κρυβόταν πίσω από τις "πορτοκάλι επαναστάσεις" της Ουκρανίας, της Σερβίας, της Γεωργίας, τη Ταχρίρ της Αιγύπτου κλπ θα σας διαφωτίσουν.

    Πρόσφατο παράδειγμα η Αίγυπτος. Δεν τα λέω εγώ, οι “ίδιοι” τα λένε:

    http://tvxs.gr/node/84548

    Άραγε ο Μουμπάρακ δεν καταχράστηκε ζεστό χρήμα και πλούτο? Γιατί αυτοί που ανέλαβαν την εξουσία, ύστερα από την “πίεση των μαζών της πλατείας Ταχρίρ”, δεν τού τον κατάσχουν, αλλά φωνάζουν το ΔΝΤ να τους απομυζήσει περαιτέρω?

    Όλη αυτή η φάση που παίζεται τον τελευταίο χρόνο στην Ευρώπη, με ανίκανους και χωρίς προσωπικότητα ηγέτες-πιόνια του κεφαλαίου, οικονομική κρίση, εξεγέρσεις στην Β. Αφρική, κινήματα πλατείας (που σιγοντάρονται από τα ΜΜΕ) στην Ευρώπη κλπ, όλο και περισσότερο μου φέρνουν στο νου τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Γερμανία στο Μεσοπόλεμο: --> Δημοκρατία της Βαϊμάρης --> Χίντεμπουργ – ηγέτης – μαριονέτα --> Πραξικόπημα της μπυραρίας --> Άνοδος (με εκλογές παρακαλώ!) του Χίτλερ στη Ράιχσταγκ.

    Ποιοι πλήρωσαν το τίμημα σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα? Οι κομμουνιστές. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λιμπκνέχτ, ο Ολλανδός - μου διαφεύγει το όνομά του- που κατηγορήθηκε ότι έκαψε τη Ράιχσταγκ κ.α. ανώνυμοι. Όλα αυτά στη χώρα - που κατά τον Λένιν - θα ξεκινούσε η προλεταριακή επανάσταση, αλλά αντί γι αυτό, τελικά από κει ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος.

    Ίσως αυτά που γράφω παρεξηγηθούν από αναγνώστες που θέλουν να αποκαλούνται ακομμάτιστοι, ανένταχτοι κλπ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι, δυστυχώς η ιστορία φροντίζει να επαναλαμβάνεται (έστω και) σαν φάρσα.

    Ας μάθουμε λοιπόν ιστορία γιατί είμαστε καταδικασμένοι να τη ξαναζήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειπώθηκε-γράφτηκε τέλος πάντων- βέβαια και το εξής ενδιαφέρον: http://plagal.wordpress.com/2011/05/27/quiz/

    Ίσως μια τέτοια συσχέτιση, μεταξύ καταφανώς διαφορετικών περιστάσεων να είναι ατυχής. Δεν παύει όμως να παρακινεί αυτή την ασυμμόρφωτη με τις προσταγές της όποιας λογικής φωνούλα να ψιθυρίσει δειλά-δειλά: "κι αν...;"

    Εν τέλει, η λογική θα επικρατήσει. Το -ας το πούμε- κίνημα αυτό πιθανότατα δε θα έχει αποτέλεσμα εάν δε δεχτεί την ευθύνη της ιδεολογίας και του συγκεκριμένου στόχου. Αυτό όμως φρονώ πως δύναται (ενδέχεται, ελπίζω) να επιτευχθεί στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα αυθόρμητα ξεσπάσματα όσο ελπιδοφόρα και να είναι, με την πρώτη ματιά, δεν μπορεί να σταθούν ανάχωμα στην καπιταλιστική επέλαση. Απ’ την άλλη όμως «...το "αυθόρμητο στοιχείο" δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφή του συνειδητού», που έλεγε και ο Λένιν............

    Δεν είναι δικό μου. Το αντιγράφω από μια fb φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρ' όλα αυτά μπορείτε να μουτζώσετε ελεύθερα:
    http://www.vouleftis.gr/#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχεις αποτυπωσει πολυ ωραιες στιγμες ! μπραβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή