Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Διάγγελμα από το Καστελλόριζο
Ελληνικέ λαέ

Βρίσκομαι στο πανέμορφο ακριτικό νησί του Καστελλόριζου και αναλογιζόμενος την ιστορική του σημασία, απευθύνομαι σε σένα - από το ίδιο σημείο που πριν τέσσερα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός σου ανακοίνωσε την μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους - για να επιχειρήσω μια ανασκόπιση της κατάστασης.
Μετά από 4 χρόνια δυστυχίας, φτώχιας, αυτοκτονιών, καταστροφής και ξεπουλήματος βρισκόμαστε αναντίρρητα στο σημείο όπου οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας μας σε κάθε επίπεδο, εξουσιοδοτημένοι από την δική σου ψήφο, απογύμνωσαν την χώρα από κάθε δομή, φορέα, ή θεσμό εξυπηρετεί εσένα και τις ανάγκες σου.
Εκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία  και δημόσιες υπηρεσίες που εσύ πλήρωσες και πέταξαν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δεύτερη σκέψη.
Απογύμνωσαν  τα συνταξιοδοτικά ταμεία από τους πόρους τους, καταδικάζοντας τους τωρινούς  συνταξιούχους σε μαρασμό και αποκλείοντας τους μελλοντικούς.
Ποινικοποίησαν την ιδιοκτησία και οδήγησαν τον λαό να πληρώνει νοίκι για το σπίτι του. Δημιούργησαν ένα καθεστώς ζούγκλας στο εργασιακό τοπίο, όπου ο εργαζόμενος είναι ο σύγχρονος σκλάβος χωρίς δικαιώματα και χωρίς μισθό.¨
Εστρεψαν την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη δημιουργώντας και πάλι συνθήκες εμφυλίου προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι.
Εφτιαξαν νόμους που αμνηστεύουν τους εαυτούς τους και τους συνεργάτες τους για όποιο ποινικό ή οικονομικό έγκλημα διέπραξαν ή θα διαπράξουν στο μέλλον.
Εξεφτέλισαν σκόπιμα τους θεσμούς και τους νόμους με διεφθαρμένους και ανάξιους λειτουργούς για να στερήσουν τα καταφύγια των αδυνάτων σ'αυτούς και να υπονομεύσουν όποιον έντιμο ήθελε να τους υπηρετήσει δηλαδή απομείωσαν τη δημοκρατία και τους θεσμούς της με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι βρυκόλακες του ναζισμού και να πλασάρονται για σωτήρες σε μιά χωρα που το χώμα της, αχνίζει ακόμη από το αίμα των θυμάτων τους και έτσι, εξουδετερώνοντας την συνοχή του κόσμου  και το φρόνημα του, άρχισαν να ξεπουλούν όσο-όσο, κομμάτι-κομμάτι τον πλούτο, τις δομές και το έδαφος της χώρας στα αφεντικά τους χωρίς την ωφειλόμενη καθολική αντίδραση.

Ελληνικέ λαέ, δεν μπορεί να μη τα βλέπεις όλα αυτά.
 Δεν μπορεί να μην τα ζεις στο πετσί σου. Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνεις πως τα παιδιά σου δεν έχουν κανένα μέλλον στη χώρα τους και πως πρέπει να ξενιτευτούν και πάλι.
 Δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνεσαι πως οι απατεώνες που ψήφιζες από την χούντα και μετά δεν θα σταματήσουν αν δεν τα ξεπουλήσουν όλα σ' αυτούς που τα ορέγονται χρόνια τώρα. Κάποτε οι παππούδες μας πολέμησαν χωρίς ελπίδα και νίκησαν. Κάποτε πολεμήσαμε τους Γολιάθ του κόσμου και κερδίσαμε τον σεβασμό. Έχουμε καθήκον απέναντι στο αίμα που εκείνοι έχυσαν να αντισταθούμε, έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας.
Αν αυτό το καθήκον σου πέφτει  βαρύ και το αρνιέσαι σε φτύνω κατάμουτρα γιατί είσαι ανάξιος απόγονος των άξιων προγόνων σου.
Ξεσηκώσου και δούλεψε να καθαρίσεις τον τόπο απ τη βρωμιά που ανέχτηκες. Έχεις χρέος όχι μόνο απένατι στη νέα γενιά αλλά και απέναντι στη μειοψηφία που πάντα αντιδρούσε και την πήρες στο λαιμό σου με τις επιλογές σου.
Ξύπνα και ανασκουμπώσου! προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου