Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΑ Ζακύνθου, ελεύθεροι πολιορκημένοι

    Σ' ένα νησί γεμάτο τουρίστες και τους ντόπιους πεσμένους με τα μούτρα στη δουλειά, έξι άνθρωποι απολυμένοι και απλήρωτοι, δουλεύουν νυχθημερόν βάρδιες περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις και κρατώντας το ραδιόφωνο της πόλης ανοικτό !

Σάκης Νέγκας  (δημοσιογράφος)
Πέτρος Πομώνης  (δημοσιογράφος)
Μαρίνα Μάντζου  (δημοσιογράφος)
Γιάννης Κολυβάς  (τεχνικός)
Ανδρέας Λεφτάκης  (εκπαιδευόμενος τεχνικός)
Αδαμαντία Παντή  (διοικητικός) 

Αυτοί, είναι η ΕΡΑ Ζακύνθου και είμαστε ευτυχείς που τους γνωρίσαμε. Μας υποδέχτηκαν θερμά και φιλικά, μας ξενάγησαν στους χώρους του σταθμού και μας έδωσαν την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα όσα τους απασχολούν προσωπικά σε σχέση με το μέλλον τους αλλά και με το μέλλον της ΕΡΤ που επί δεκαετίες κάποιοι απ' αυτούς υπηρετούν.
Τους παρακολουθήσαμε εν δράσει και στον όμορφο μεγάλο προαύλιο χώρο τους περάσαμε αρκετά βράδυα μαζί τους και μαζί με πολλούς αλληλέγγυους πολίτες, κάνοντας όμορφες συζητήσεις ή παρακολουθώντας εκδηλώσεις τους. 
 
 


Στη διάρκεια της παραμονής μας συναντηθήκαμε με μία ομάδα συναδέλφων τους από την ΕΡΑ Πύργου που έφτασαν εκεί με τα ποδήλατα τους σε μιά συμβολική κίνηση συμπαράστασης και συνεργασίας ανάμεσα σε δύο μέλη το ίδιου σώματος. Ενός σώματος που χτυπιέται από παντού και η μόνη του παρηγοριά και ελπίδα είναι οι ακροατές και θεατές που επιμένουν να μη συμβιβάζονται με "γεννόσημες λύσεις" του ποδαριού.

 Η ΕΡΤ είναι οι άνθρωποί της, οι ακροατές και τηλεθεατές της. Όσο οι πρώτοι μπορούν να κρατάνε και οι δεύτεροι να μένουν δίπλα τους αλληλέγγυοι, η ΕΡΤ που γνωρίσαμε θα μένει ανοιχτή και ζωντανή προς όφελος όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου