Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Οι καταλύτες της ιστορίας (ή αλλιώς γιατί πρέπει να χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον Α. Σαμαρά)



  Είναι γεγονός οτι στην Ιστορία υπάρχουν πρόσωπα-καταλύτες.
Ο Χίτλερ, ο Λένιν, ο Ελ. Βενιζέλος, ο Γκάντι, ο Μάο όχι μόνο λόγω της προσωπικότητάς τους αλλά και λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία αναδείχτηκαν, έγιναν ιστορικοί καταλύτες αδιανόητων έως τότε εξελίξεων.
Σε τούτο το μικρό καρέ του ιστορικού χρόνου που διανύουμε σαν πολίτες αυτής της χώρας που δοκιμάζεται σε πάρα πολλά επίπεδα, η παρουσία του Α.Σαμαρά, η πορεία του, η προσωπικότητά του αλλά τελικά και η δράση του αποτελεί νομίζω έναν καταλύτη.
Μέχρι τώρα, με τις δράσεις της παράταξης που εκπροσωπεί ως ο ένας πόλος, και τις δράσεις της άλλης παράταξης (ο άλλος πόλος), που εναλλάξ κυβέρνησαν τον τόπο από την μεταπολίτευση και μετά, επιτεύχθηκαν τα εξής:
-Ο κόσμος σιχάθηκε την πολιτική και τους πολιτικούς και απομακρύνθηκε από την ενεργό συμμετοχή του σε αυτή.
-Εξευτελίστηκαν οι θεσμοί και οι δομές του κράτους που σκοπό έχουν να υπερασπιστούν το δίκαιο του αδύναμου
-Η ίδια η Δημοκρατία τέθηκε εν αμφιβόλω αφού πολλοί λένε <μια χούντα θα μας σώσει> και δείχνουν εμπιστοσύνη σε φασίστες προκειμένου να πάρουν το αίμα τους πίσω.
-Περιφρονήθηκε η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της, αφού και το σώμα των δικαστών εκμαυλίστηκε και απομακρύνθηκε από τον ιερό του σκοπό.
-Η ενότητα του κόσμου έσπασε σε πολλά κομμάτια που αλληλοσπαράσσονται ρίχνοντας το ένα στο άλλο την ευθύνη για το κατάντημα της κοινωνίας.
-Τα πιο αδύναμα μέρη της κοινωνίας, έπεσαν ανυπεράσπιστα στο χάος της πείνας της εκμετάλλευσης,της ανεργίας , της βίας,της βαρβαρότητας και της αφάνειας.
-Απαξιώθηκαν οι δομές του Δημοσίου που μόνο σκοπό έχουν να υπηρετήσουν τον πολίτη
-Έγινε αποδεκτή η ιδέα να ξεπουληθούν όσο-όσο όποιες δομές ,υπηρεσίες ,χώροι,ή πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρίς καμιά αντίσταση και να παραδοθούν στα χέρια ιδιωτών υπηρεσίες δημόσιες που αποτελούν βασική  προϋπόθεση για την επιβίωση του κόσμου, όπως νερό, σχολεία, νοσοκομεία ,δημόσια ενημέρωση.
-Καταργήθηκαν εργασιακά δικαιώματα κατακτημένα με αίμα χρόνια πριν και οι εργαζόμενοι έμειναν ανυπεράσπιστοι στην ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες.... ΩΡΕΣ!! όσο το ψάχνεις βρίσκεις και κάτι που δεν είναι πολύ βαθιά χωμένο απλά δεν το βλέπεις με την πρώτη ...
Και μετά έρχεται ο Α.Σαμαράς........
Χρόνια το ονειρευόταν αλλά δεν του καθόταν.... όχι τυχαία απ ότι αποδεικνύεται . Το ποιός ήταν και τι πρέσβευε το ήξεραν οι περισσότεροι. Κάτω από λιγότερο δραματικές συνθήκες δεν είχε καμιά απολύτως πιθανότητα να ηγηθεί αφ ενός της παράταξης του και αφ ετέρου της χώρας. Κοίτα όμως που ο ρόλος του ήταν μεγαλύτερος απ ότι μπορούσε να φανταστεί ο ίδιος και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Ναι μεν πρώτος (ανελπίστως) αλλά όχι μόνος ... Τέλος πάντων έχοντας φορέσει μια μάσκα αποτελεσματικότητας , αποφασιστικότητας , ευπατριδισμού, ευγενούς πυγμής, μοντερνισμού, κάθαρσης, εξευρωπαισμού κλπ,κλπ προχωρά ακάθεκτος να συμπληρώσει την εικόνα και να αποτελειώσει το μπίζνες πλαν που του έχουν δώσει τα <αφεντικά>. Κάνει τα απίστευτα μέσα σ ένα στρωμένο δρόμο , του ξεφεύγει που και που η μάσκα και δείχνει πως εκείνος ήθελε να είναι ο τράγος στην αγέλη αλλά το ξαναμαζεύει. Και μετά έρχεται η ΕΡΤ...
Λέει ο λαός< θέλει η π-----να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει !>, πετάει τη μάσκα και εκφωνεί μεγαλοπρεπώς <αποφασίζομεν και διατάσομεν> και πετυχαίνει .:
- Να ξεσηκωθεί ο κόσμος ανεξαρτήτως παρατάξεων και να σηκωθεί απ τον καναπέ
-Να μαζευτούν στο προαύλιο της ΕΡΤ όλες οι δυνάμεις που μέχρι τότε σφάζονταν για το ποιος έχει την πιστοποίηση του αγωνιστή.
-Να ενωθούν οι εργαζόμενοι κάτω απ το συνδικαλιστικό τους όργανο και να βγουν στην διεκδίκηση και στο δρόμο με κοινή θέση, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.
- Να παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα υψηλότατων προδιαγραφών με τηλεθέαση τρελή .
-Να ανοίξει η ΕΡΤ τις πόρτες της στον απλό κόσμο και να δείξει τους θησαυρούς της 
-Να ακουστούν πράγματα που εδώ και τρία χρόνια δεν είχαν ακουστεί ποτέ.
-Να οργανωθούν συζητήσεις και ανταλλαγές σκέψεων δείχνοντας το μεγαλείο της Δημοκρατίας
-Να αντιληφθεί ο κόσμος την σημασία της έλλειψης της δημόσιας τηλεόρασης καθώς έχει στους δέκτες του μόνο τα χαμηλότατου επιπέδου ιδιωτικά κανάλια.
-Να αποκαλυφθεί ποιους συμφέρει και εξυπηρετεί η έλλειψη απ το τοπίο, της δημόσιας τηλεόρασης.
-Να καταλάβει ο κόσμος πόσο ψεύτικα ήταν τα επιχειρήματα των κυβερνώντων για βολεμένους υπαλλήλους για κακοδιαχείρηση και σπατάλη, αφού δημοσιοποιήθηκαν και οι μισθοί και τα διορισμένα ρουσφέτια αμφοτέρων των κομμάτων που κυβερνούσαν .
-Να αντιληφθεί ακόμα, πως η αυτοδιαχείρηση είναι εφικτή και άρα ο άλλος δρόμος της οικονομίας υπάρχει και δεν είναι μόνο θεωρητικός.
-Να δημιουργηθεί ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και να βγει προς τα έξω η πραγματική εικόνα  της χώρας που καταδυναστεύεται, και  ο λαός της υποφέρει αλλά αντιστέκεται, που είναι η πρώτη αλλά ακολουθούν και άλλοι... 
-Να εμπνεύσει του κόσμου τις εκδηλώσεις παγκοσμίως, από τον ανθό των κοινωνιών, που συνήθως δίνουν το έρεισμα  για μαζικούς αγώνες.
-Να κινητοποιήσει τον δημοσιογραφικό κλάδο προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά του και να ελέγξει επί τέλους την εξουσία.
-Να αντιδράσει ο κόσμος της Δικαιοσύνης και να αρχίσει να σέρνεται προς το ύψος των περιστάσεων.
-Να τον εγκαταλείψουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που τον στήριζαν και ένιωσαν πως δεν τους έμεινε πλέον φύλλο συκής να καλυφθούν πίσω του.
-Να θυμηθεί ξανά ο κόσμος τι σημαίνει Χούντα.
-Να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο όσοι στηθοχτυπιώντουσαν για τις ανάγκες του λαού.
-Να ακουστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών δωρεάν στο πλατύ κοινό και να αρχίζει να πλανάται αισιοδοξία για το μέλλον.
-Να ανοίξει ο δρόμος για την πάλη της κατάκτησης των απολεσθέντων δικαιωμάτων
 Να να να ..... όσο ψάχνω θα βρίσκω.
Δεν είναι λοιπόν για να του χρωστάμε ευγνωμοσύνη;;;
Απλά επειδή τελικά ήταν ο εαυτός του και δεν άντεξε άλλο να προσποιείται .... επειδή έπαιξε το ρόλο που του είχε φυλάξει η ιστορία και δεν προσπάθησε να τον αποποιηθεί. Επειδή τελικά ο βλάκας  φασίζων και στο καλύτερο κολέγιο του κόσμου να πάει ΠΑΝΤΑ θα πυροβολεί τα πόδια του. 
Ευχαριστούμε κ Πρωθυπουργέ....
















   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου