Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Προσκοπικές φωτογραφικές αναμνήσεις...


    Είχα την ευτυχία σαν παιδί να ζήσω τον προσκοπισμό, να δημιουργήσω σχέσεις, φιλίες και να ζυμωθώ  μέσα σε ένα περιβάλλον που συνέβαλε στη διαμόρφωση της οπτικής μου γιά την μετέπειτα ζωή μου.
    Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού που ιδρύθηκε το 1945 από τον αείμνηστο Αντώνιο Γιοβανίδη, συνεχίζει έως σήμερα τις δράσεις του και μάλιστα με μία δύναμη περίπου εκατό ατόμων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιό οργανωμένα Συστήματα στην Ελλάδα.
   Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο γιά την ύπαρξη, την εξέλιξη και την ανάπτυξη του 1ου Συστήματος Ψυχικού, έπαιξε ένας άνθρωπος που όλοι μας αγαπήσαμε, που όλοι μας σεβαστήκαμε και αναγνωρίσαμε την προσφορά του και δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ρουμπάκο που χάσαμε πριν ενάμισι περίπου χρόνο. Πρόκειται γιά έναν άνθρωπο με μοναδικό πάθος και πίστη που θυσίασε ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής του ζωής γιά να υπηρετήσει αυτό που πίστευε σαν ιδανικό : Το Προσκοπικό Πνεύμα.
Καθώς τα χρόνια περνούν και καθένας από εμάς τους παλιούς παιδικούς φίλους ακολουθεί την πορεία της ζωής του, θα ήταν μάλλον φυσιολογικό να έχουμε χαθεί οι περισσότεροι μεταξύ μας και να μας έχει μείνει μόνο μιά παλιά και γλυκιά ανάμνηση των παιδικών μας προσκοπικών δραστηριοτήτων. Δεν συνέβη όμως, δεν χαθήκαμε καθώς με πρωτοβουλία του Δημήτρη εδώ και πολλά χρόνια, συστάθηκε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του Συστήματος Ψυχικού η οποία συγκαλεί μια φορά το χρόνο τα μέλη της στη λέσχη, διοργανώνει εκδρομές και διάφορες δραστηριότητες και βρίσκεται στο πλευρό των σημερινών παιδιών-ενεργών προσκόπων όποτε χρειάζονται οποιαδήποτε βοήθεια ή συμπαράσταση.
Οι φωτογραφίες είναι από την φετινή μας συγκέντρωση των Παλαιών Προσκόπων στη Λέσχη μας.
Φέτος, υλοποιήθηκε μια πολύ καλή ιδέα ! Τα μέλη έφεραν παλιές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν και όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε και να δούμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας σε διάφορες δράσεις !



  Δύο φωτογραφίες από τα παλιά, από αυτές που εκτέθηκαν






























3 σχόλια:

  1. Ρε αρχιψεύταρε του κερατά ουτε μια φωτο δεν ειδα που εισαι πρόσκοπος Φαίνεται οτι η διαφορά μας πάνω απο 10 χρόνια στην ηλικία ειναι γεγονός!!!!Οταν εσυ έφευγες υποτίθεται απο το σώμα Ελλήνων Προσκόπων εγω έμπαινα !!!!!
    Φαίνεται οτι η προσκοπική φλόγα εφαγε αυτήν του Μάρξ γιατι τελικά η πρώτη μόνο επιβίωσε.

    ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από καιρό έχω αποφασίσει ότι δεν θα λογοκρίνω τα σχόλια στο blog, ακόμη και αν λένε ασυναρτησίες !
    Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια είναι διαφορετικά διότι ο ασυνάρτητος είναι ταυτόχρονα και ανώνυμος και ο χώρος αυτός δεν προσφέρεται γιά κάθε πικραμένο.
    Αν λοιπόν φίλε σε ενδιαφέρει να παραμείνει το σχόλιο σου, αποκαλύψου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προφανώς δεν σε ξέρει .... οπότε άσε ανόητο/ανώνυμο/ανώριμο να λέει ότι θέλει αφού η δύναμη του αδυνάτου είναι η ανωνυμία.
    Σημ. ωραίες φωτό μας γυρνάς πίσω και ξαναβρίσκουμε για λίγο τους εαυτούς μας.
    Γιώργος Θωμαϊδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή