Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ο ΟΣΕ των μείον 10 δις...


4 σχόλια:

  1. Μπορεί να υπάρξει μη ελλειματικός ΟΣΕ; Με απλά λόγια αν μονομιάς σβήναμε το χρέος και ξεκινάγαμε από το μηδέν τι θα έπρεπε να γίνει για να μη ξαναφτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η έννοια "σβύνω το χρέος" δυστυχώς δεν υπάρχει.
    Αντί αυτού υπάρχει το "χρεώνω τον κρατικό προυπολογισμό" δηλαδή φορτώνω στην πλάτη του φορολογούμενου τις απατεωνιές και την κακοδιαχείρηση.
    Αντιστρέφοντας τα παραπάνω, βρίσκεις αυτόματα τη λύση !
    Εδώ όμως Κυριάκο μου, είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ για το ότι δεν υπάρχει σβύνω χρέος. Το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά παραμένει. Μπορεί ο ΟΣΕ αλλά και οι συγκοινωνίες γενικά να μην είναι ελλειματικές; Για παράδειγμα σίγουρα δεν θα εμφανίσει έλλειμα ο σταθμός σε ένα μικρό χωριό αφού θα τον χρησιμοποιούν 2 επιβάτες την εβδομάδα ενώ θα πληρώνουμε σταθμάρχη;
    Δεν έχω εύκολη απάντηση. Όσο για τη κακοδιαχείρηση σωστά τα λες. Εδώ είναι Βαλκάνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άποψη μου είναι ότι τα ελλείματα σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις είναι ακόμη και αποδεκτά και εννοώ ότι είναι απαράδεκτο να καταργηθεί ένα δρομολόγιο σαν αυτό που αναφέρεις (αν δεν βρεθεί εναλλακτικός τρόπος εξυπηρέτησης) στη βάση του ότι η συγκεκριμένη διαδρομή "δεν βγάζει τα λεφτά της".
    Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που τα δρομολόγια θα ήταν, όχι μόνο κερδοφόρα αλλά χρυσοφόρα αν η διαχείρηση ήταν η πρέπουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή