Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αποδείξεις. ( Άρθρο του Δημήτρη Δανίκα στο σημερινό ΒΗΜΑ )

Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο, δημοσιογράφο να διαβάζει το παρακάτω κείμενο και αισθάνθηκα ότι ταυτίζομαι απόλυτα με την άποψη που εκφράζει.
Σκέφτηκα λοιπόν να το μοιραστούμε.

Αφήστε τα χρώματα, τις κομματικές σημαίες και τα μυθιστορήματα. Μόνο η αλήθεια μετράει.
Από αυτόπτες μάρτυρες. Από ηχογραφήσεις και κυρίως βιντεοσκοπήσεις. Από τα ντοκουμέντα η αποκάλυψη του εγκλήματος. Οι προσωπικές μας εκτιμήσεις πρέπει να στηρίζονται σε γεγονότα συγκεκριμένα και καθαρά. Οταν ζητάμε από τον χαμηλόμισθο «Να αναλάβει τις δικές του τις ευθύνες», ε τότε, εμείς πρώτοι οφείλουμε να διαχειριστούμε τον ρόλο μας με χειρουργική υπευθυνότητα και αντικειμενικά. Η σωστή δημοσιογραφία πορεύεται με την υπευθυνότητα. Να δούμε, αγαπητέ συνάδελφε. Πού τελειώνει η πραγματικότητα και πού αρχίζει η φαντασία και η σκοπιμότητα. Ποιοι δηλαδή ωρύονταν «Να καεί να καεί η Βουλή». Από ποιο μπλοκ όρμησαν οι μασκοφόροι κανίβαλοι και πυρπόλησαν τρεις συμπολίτες μας. Και μη μου πείτε πως αυτή η στοιχειώδης διαδικασία είναι δύσκολη και ακατόρθωτη. Ντάλα μεσημέρι έγινε. Μπροστά σε μυριάδες διαμαρτυρόμενους. Κάτω από κάμερες. Με χιλιάδες κινητά τηλέφωνα και με έναν ωκεανό μπάτσους. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την τεκμηριωμένη αποκάλυψη των γεγονότων. Με εικόνα και ήχο. Αλλιώτικα, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Διότι ουδείς, και πόσω μάλλον Αριστερός, θέλει να βγάλει τα μάτια του με τα χέρια του. Διότι τέτοιες προβοκατόρικες και δολοφονικές πρακτικές είναι ό,τι χειρότερο για τις δημοκρατικές προοπτικές. Και διότι οι συνήθεις γνωστοί άγνωστοι ουδέποτε συλλαμβάνονται. Ουδέποτε, τη στιγμή του κανιβαλισμού τους, από τους μπάτσους εμποδίζονται. Το παρακράτος και το κράτος κάπου στο βάθος διασταυρώνονται. Και τέλος, εκ του αποτελέσματος οι πράξεις κρίνονται. Βολική η εκτροπή. Γιατί από χτες με την πλάτη στον τοίχο οι λαϊκοί. Και γιατί από χτες σαν να εξαγνίστηκαν αρκετοί ένοχοι, επώνυμοι πολιτικοί. Για να ολοκληρώνω. Θέλεις την αλήθεια; Απόδειξη! Αλλιώτικα αερολογία, μυθοπλασία, σκοπιμότητα. Να ξέρεις όμως. Τη συκοφαντία πολλοί αγάπησαν. Τον συκοφάντη ουδείς!

Σας προτείνω να δείτε στο DPGR, την εξαιρετική δουλειά δύο φίλων φωτορεπόρτερ του Παύλου Κιρκασίδη και του Jonnek Jonneksson , με θέμα την απεργιακή διαδήλωση της 5/5/2010

http://www.dpgr.gr/usergalleries/thumbnails.php?album=25900

http://www.dpgr.gr/usergalleries/thumbnails.php?album=25918

3 σχόλια:

  1. Φιλε chobe εχεις κανενα αφυπνιστικο-επαναστατικο αρθρο-σχολιο του Δανικα η αλλου σταυροφορου-κονδυλοφορου της αληθειας να παραθεσεις για την παρακατω αληθεια...
    που ανακοινωθηκε με τον πλεον επισημο τροπο?

    http://www.youtube.com/watch?v=0Ygwp67ge38&feature=related

    Περιορισμενη νοημοσυνη η παιχνιδι στις πλατες μας η μουγκα των καλαμαραδων?
    Η αληθεια ειναι περιεργο πραγμα...σαν το φως...το μετρο της καθοριζετε αποκλειστικα απο την ατομικη αντοχη του καθενος στην εκθεση της.
    Φωτιζει,ζεσταινει,καιει,εξαυλωνει...σαν το Φως.Ο καθενας μας χωριστα και η πατριδα μας συνολικα μπηκαμε στο τρυπακι να ζηταμε περισοτερη αληθεια απ οση αντεχουμε...
    Σαν Οδυσσεας αντεχετε η Οδυσσεια σαν Αχιλλεας αντεχετε η Ιλιαδα?
    Συνεση και μετρο σε ολους για να μην γινει το επος δραμα!!!

    Junior

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε junior, λυπάμαι που δεν έχω πρόχειρο κάτι σχετικό, αλλά γιατί με ρωτάς ;
    Μήπως επειδή διάλεξα να εκφράσω την βαθειά μου λύπη, απογοήτευση, οργή, γιά την εγκληματική ενέργεια και τον θάνατο τριών ανθρώπων, παραθέτοντας ένα άρθρο με το οποίο συμφωνώ ;
    Το βίντεο του youtube που παραθέτεις, το είχα δει σε "πρώτη προβολή", το είχα κρίνει τότε και το θεωρώ πολύ σημαδιακό γιά τις πολιτικές εξελίξεις.
    Η σύνδεση που κάνεις, μου δίνει την εντύπωση πως θεωρείς τους θανάτους των τριών ανθρώπων κάτι σαν "παράπλευρες απώλειες".
    Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.
    Ή αξία της ανθρώπινης ζωής όταν μάλιστα αυτή η ζωή χάνεται με τέτοιο τρόπο και τόσο δόλια, είναι απείρως μεγαλύτερη από το όποιο σχέδιο επαναστατικής γυμναστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε chobe απ οτι καταλαβα ενδιαφερεσε περισοτερο για την ανθρωπιστικη αληθεια απ οτι για την πολιτικη.Μαζι σου!
    Αφιερωμενο λοιπον το ασμα σε σενα που θρηνεις 3 νεκρους απο μενα που οι -παραπλευρες απωλειες-οσο και να τις μετραω μου βγαινουν 4!!!
    Η διαφορα μας...το αγεννητο παιδι!

    http://www.youtube.com/watch?v=gX_NT7wV_wA&feature=related

    Junior

    ΑπάντησηΔιαγραφή