Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Κρετίνοι


Διάβασα το παρακάτω κείμενο του Δημήτρη Δανίκα στο σημερινό ΒΗΜΑ.
Δεν νομίζω πως μπορεί να περιγραφεί καλύτερα η σημερινή κατάσταση και οι λόγοι που μας έφεραν ΟΛΟΥΣ ως εδώ.
Τα πάντα επί δικαίων και αδίκων. Και μην τολμήσει κανείς να βγάλει  την ουρά του απ' έξω....


"Να τα θυμηθούμε.
 Αυταπάτες και πλάνες να ξεφορτωθούμε.
Επιχειρήματα καφενείου με μαγκιές νηπιαγωγείου.
Λέγαμε:
Εμείς; Οι καλύτεροι. Δεν έχουμε εργοστάσια, μόνο κάτι βουστάσια. Επομένως η κρίση δεν μας πιάνει. Χωρίς βιομηχανικό προλεταριάτο, οι απολύσεις δεν θα μας αγγίξουν. Οι Ελληνες δεν θα βογκήξουν.
Κρετίνε. Αρπα τώρα ένα φάσκελο. Χωρίς παραγωγή, παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα είσαι ένας ρεμπεσκές τού τίποτα. Α ναι, ο Τουρισμός. Αυτό δεν είναι Εθνική Οικονομία. Είναι μουσακάς της κυρα-Μαρίας.
Λέγαμε:
Θα ξεπαρκάρουμε το μαύρο χρήμα. Θα βουλώσουμε την τρύπα. Το κραχ θα μας προσπεράσει. Η Ελλάδα θα γελάσει. Αρπα τώρα δύο φάσκελα. Εγινες το νούμερο της Οικουμένης. Ποιο μαύρο χρήμα; Το τεράστιο και δυσθεώρητο εξάγεται στην Ελβετία και στην Αγγλία. Το μαύρο των υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και μικρομεσαίων γιατρών; Να πέσω χάμω από γέλια. Ο,τι πιο παρανοϊκό άκουσα τα τελευταία χρόνια. Μπράβο. Μ΄ αυτό θα εξακολουθούν οι ξανθιές να αγοράζουν τσάντες Louis Vuitton.
 Λέγαμε:
Η Ευρώπη θα μας σώσει. Ναι, όπως προστατεύει τα σύνορά μας. Οπως έβαλε πλάτη στην υφαλοκρηπίδα μας. Ναι, όπως είναι με το μέρος μας. Μα αν εγγυηθούν τα σύνορά μας και κατ΄ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τότε η Ψωροκώσταινα θα σταματήσει να αγοράζει όπλα από γερμανικές, γαλλικές και αγγλικές πολεμικές βιομηχανίες. Τρελοί είναι να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους; Αυτό το σπορ είναι αποκλειστικά ελληνικό.
Λέγαμε:
Το euro, το δέκα το καλό. Είδες; Χωρίς εργοστάσια ο παίδαρος έχει γίνει Γερμανός. Αρπα τρία φάσκελα. Τώρα παίζει και το σενάριο των ψωροδραχμών.
 Λέγαμε:
 Εμείς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Ποτέ των ποτών. Τέτοια πράγματα μόνο στη χώρα των Αλβανών. Τώρα ο Γιώργος το σκέφτεται κι αυτό. Το συμπέρασμα αποκαλυπτικό. Φούσκα η οικονομία μας, φούσκα και οι βεβαιότητές μας! "
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου