Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μανώλης Γλέζος

  Χτύπησαν τον Μανώλη Γλέζο σήμερα στη διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Χτύπησαν και ψέκασαν με χημικά, τον πατριώτη που κατέβασε μόνος και χωρίς «καθοδήγηση» τη σβάστιγα από την Ακρόπολη τον καιρό που όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».
Χτύπησαν τον παππού μας. (Το έχουν ξανακάνει οι ίδιοι όταν οι  παπούδες μας, διεκδικούσαν αξιοπρεπείς συντάξεις.)
Είναι σαν να λέμε χτύπησαν τον Κολοκοτρώνη, διότι σήμερα για μας αυτός ειναι ο Κολοκοτρώνης…
Αντί να «βγαίνουμε απο τα ρούχα μας» βλέποντας τη Αφροδίτη της Μήλου παραποιημένη σε ξένα έντυπα και να πληγώνεται ο πατριωτισμός μας, καλύτερα να τους δώσουμε να καταλάβουν οτι είμαστε διατεθημένοι να κόψουμε απο τη ρίζα τα χέρια οποιουδήποτε τα απλώσει στον παπού μας τον Κολοκοτρώνη.


5 σχόλια:

  1. Με πρόλαβες Μιχάλη!!!

    Αν και ο Γλέζος δεν είναι ο παπούς μας. Είναι ο σύντροφος και συνοδοιπόρος μας (όποιες διαφωνίες κι αν έχει κανείς με τις κατά καιρούς απόψεις του). Πάντα νέος και όρθιος, στην ιστορία που γράφεται στους δρόμους και όχι σε τελετές κι αφιερώσεις.

    Αλήθεια, πόσο κρετίνο μπορεί να κάνει το κράνος έναν "άνθρωπο", ώστε ν' αδειάσει την φυσούνα στο πρόσωπο ενός 88χρονου; Κι ας μην γνωρίζει ποιός είναι αυτός - έχει καμιά σημασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Νίκο, είναι ακριβώς αυτό που λες ο Μανώλης Γλέζος και μαζί είναι η προσωποποίηση του σεβασμού σε αξίες. Είναι ο σοφός ακατάλυτος και αγωνιστής παπούς μας που ολόκληρος ο βίος του, θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

    .............
    Φυσικά και δεν έχει καμία σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και η ιστορία επαναλαμβάνεται,
    αγωνιστές στα κελιά και στο χώμα,
    και "αγωνιστές" στις καρέκλες και στα ράσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απλά να προσθέσω επειδή δεν το αναφέρει πλέον σχεδόν ποτέ κανείς ότι στην υποστολή της ναζιστικής σημαίας ο Γλέζος δεν ήταν μόνος του, ήταν μαζί με το Λάκη Σάντα που σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το τολμηρό και ηρωικό σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλά έκανες και το επισήμανες.
    Ήταν δύο οι ηρωικές μορφές που πραγματιποίησαν αυτό το παράτολμο σχέδιο.
    Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή