Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Στροφή προς τα αριστερά κάνει η Σαμόα !!!

Αντιγράφω από την σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" :

"Στροφή προς τα αριστερά κάνει η Σαμόα. Οι οδηγοί στο μικρό νησί του Ειρηνικού πρέπει να συνηθίσουν να οδηγούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου μετά την αλλαγή του σχετικού κανονισμού στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μετά από 100 περίπου χρόνια κυκλοφορίας από την δεξιά πλευρά η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα κράτη του νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού αλλά και για να σταματήσουν οι ακριβές εισαγωγές από τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η απόφαση ελήφθη παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις για κυκλοφοριακό κομφούζιο και ατυχήματα τόσο στις κεντρικές αρτηρίες όσο και στους δρόμους των διάφορων συνοικιών ενώ τα μέτρα που λήφθηκαν δεν θεωρήθηκαν αρκετά για την αποφυγή του χάους και των τρακαρισμάτων.

Προληπτικά η κυβέρνηση απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ για τρεις ημέρες, η Δευτέρα και η Τρίτη κηρύχθηκαν ως ημέρες επίσημων αργιών ώστε να συνηθίσουν όλοι το νέο μέτρο και η εκκλησία αποφάσισε την τέλεση πρωινής λειτουργίας και δέηση προς αποφυγή των τροχαίων!


Ωστόσο φαίνεται πως η δέηση στο Θεό δεν ήταν αρκετή για να αποφευχθεί το χάος και η ταλαιπωρία των πολιτών που αναγκάζονται να αλλάξουν τις οδηγικές τους συνήθειες ενώ πολλά προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς πολλά από τα λεωφορεία εξακολουθούν να έχουν τις πόρτες επιβίβασης και αποβίβασης από την λάθος πλευρά!"

Αυτά είναι μέτρα !
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε !
 Όχι σαν εμάς εδώ που γιά να πάμε προς τα αριστερά, πρέπει να συμφωνήσουν καμιά εικοσαριά αρχηγίσκοι !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου